ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Barnens öar i Thailand

ANNONS:
FAKTA

Varför inte förbokad ö-luff?
Koh Chang, Koh Kood och Ko Mak. Tre öar i Thailands fantastiska övärld under en och samma vecka. Det är upplägget för Fritidsresors öluffning för dig som vill resa med dina barn, uppleva mycket men samtidigt ha allt bekvämt ordnat i förväg. Alla tre öarna ligger i den östra delen av Siambukten, nära gränsen till Kambodja.
Här kan du läsa mer!

Visa merVisa mindre

Thailand är en dröm för den äventyrliga barnfamiljen. Här är det lätt kombinera exotiska miljöer och med relativt enkelt resande. Faktum är att Thailand har allt en familj kan önska sig, det enda svåra är att välja vart man ska åka. Här är tre barnvänliga öar och en kustby.

Just nu: Flyg till Thailand från 4 998:- Boka nu!

1. Koh Lanta, Phang Nga-bukten.

Koh Lanta består av tre saker som länge lockat oss svenskar – en prunkande regnskog, en nationalpark och ett stort utbud av paradisstränder. Här är det lätt för stressade föräldrar att hitta tillbaka till sin naturliga lekfullhet. Koh Lanta ingår dessutom i en marin nationalpark med några av Thailand finaste dykställen. Väl uppe på land; boka en trekkingdag ridande på en elefantrygg i regnskogen. Med lite tur hinner du se både vattenfall och öns berömda Tigergrotta. Hotell då? På Blue Village Exotic Chada Beach Resort & Spa finns det mesta en barnfamilj kan önska. Hotellet ligger vid en lugn del av den vackra och barnvänliga Klong Dao-stranden.
Barnklubb: Ja. 3-6 år och 7-12 år.
Barnpool: Ja.
Övrigt: testa att ”ö-hoppa” för en dag. Båttur med tid att snorkla vid fyra olika öar. Höjdpunkten är Emerald Cave på ön Koh Mook. Där du tar dig genom ett virrvarr av tunnlar som har skapats av kalkstenen.
Läs mer om Blue Village Exotic Chada Beach Resort & Spa här

2. Koh Kood

Ön är hela två och en halv mil lång och den av Thailands alla öar som ligger närmast Kambodja. Här är tempot behagligt nedskruvat och lokalbefolkningen livnär sig på odling av gummi, kokosnötter och fiske. Vid en egen liten vik på Klong Hin Beach ligger Cham's House, en alldeles nybyggd resort. Husen klättrar från den natursköna stranden uppför en lummig sluttning mot hotellets poolområde och huvudbyggnad. Hotellets ägare tillhör folkgruppen Cham vars kultur bygger på att leva i harmoni med naturen, ett motto som givetvis speglar sig genom vackra Cham's House.
Barnklubbar: Nej.
Barnpool: Ja.
Övrigt: Ett givet utflyktsmål för familjer med lite äldre barn är vattenfallet Nam Tok Khlong Chao, Koh Koods. Vägen dit går genom djungeln och sista biten fortsätter man till fots. Det idylliska vattenfallet har tre nivåer. Den nedersta bildar en naturlig pool där man kan ta ett dopp i det friska vattnet omgiven av djungel och fågelsång.
Läs mer om Cham's House här

 

3. Koh Samet, Siambukten

En underbar, lugn ö som är utnämnd till en av Thailands nationalparker. Visa delar är helt orörda och just därför är Koh Samet alldeles särskilt vacker med sina långa, palmklädda stränder. Med god vilja och solskyddsfaktor på näsan vandra man runt den på en dag. Hit reser många thailändare själva på semester.
På Blue Village Exotic Sai Kaew Beach Resort bor barnfamiljerna flott på öns mest välbesökta strand, Diamond Beach. Här finns tre olika poolområden som tillsammans med hotellbyggnaderna breder ut sig på ett lummigt och grönt område.
Barnklubb: Ja. 3-6 år och 7-12 år.
Barnpool: Ja.
Övrigt: Barnens egen juicebar arrangeras flera dagar i veckan.
Läs mer om Blue Village Exotic Sai Kaew Beach Resort här

4. Si Kao, Trangprovinsen (ej ö)

Vid Krabikustens södra del har du tillgång till det bästa Thailand har att erbjuda: långa stränder, oslagbara dykplatser, tropisk regnskog och en skärgård full av små öar. Runt Si Kao är naturen fortfarande lik det gamla Thailand med sitt behagliga tempo och en turism som knappt märks. Här vilar ni ut på högklassiga Anantara Si Kao Beach Resort som är byggt alldeles vid stranden och med ett härligt poolområde som ligger inbjudande bland casuarinaträd och kokospalmer.
Barnklubb: Ja. 3-6 år och 7-12 år.
Barnpool: Ja.
Övrigt: Ibland hälsar favoriten Coco the Clown på.
Läs mer om Blue Village Exotic Anantara Si Kao Beach Resort här

 

Flyg till Thailand från 4 998 kronor. Läs mer här!

 

Text: Nordiska Tidningsbolaget

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
TIPS
ANNONS:
FÅ ERBJUDANDEN
SISTA MINUTEN I MOBILEN
ANNONS:
TIPS
ANNONS:
TIPS
BARBADOS
TIPS
ERBJUDANDE
TIPS
TIPS
THAILAND
TIPS
SNORKLA
TIPS
ANNONS:
HETT TIPS
SARDINIEN
TIPS
FAKTA
HETT RESMÅL
DYK
EGEN VILLA MED POOL
UNDERBARA BARBADOS
SHOPPING
TIPS
DRÖMHOTELL
TIPS
DRÖM-Ö
TIPS
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: