ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Barnens favoriter – 3 dröm-öar i Thailand

ANNONS:
FAKTA

Varför inte förbokad ö-luff?
Koh Chang, Koh Kood och Ko Mak. Tre öar i Thailands fantastiska övärld under en och samma vecka. Det är upplägget för Fritidsresors öluffning för dig som vill resa med dina barn, uppleva mycket men samtidigt ha allt bekvämt ordnat i förväg. Alla tre öarna ligger i den östra delen av Siambukten, nära gränsen till Kambodja.
Här kan du läsa mer!

Visa merVisa mindre

Thailand är en dröm för den äventyrliga barnfamiljen. Här är det lätt kombinera exotiska miljöer och med relativt enkelt resande.

Faktum är att Thailand har allt en familj kan önska sig, det enda svåra är att välja vart man ska åka. Här tipsar vi om tre barnvänliga öar.

Solsäkra vintern. Resa på sportlovet? Då är det hög tid att boka nu, se avgångar och priser här.

1. Koh Lanta, Phang Nga-bukten.

Koh Lanta består av tre saker som länge lockat oss svenskar – en prunkande regnskog, en nationalpark och ett stort utbud av paradisstränder. Här är det lätt för stressade föräldrar att hitta tillbaka till sin naturliga lekfullhet. Koh Lanta ingår dessutom i en marin nationalpark med några av Thailand finaste dykställen. Väl uppe på land; boka en trekkingdag ridande på en elefantrygg i regnskogen. Med lite tur hinner du se både vattenfall och öns berömda Tigergrotta. Hotell då? På Blue Village Exotic Chada Beach Resort & Spa finns det mesta en barnfamilj kan önska. Hotellet ligger vid en lugn del av den vackra och barnvänliga Klong Dao-stranden.
Barnklubb: Ja. 3-6 år och 7-12 år.
Barnpool: Ja.
Övrigt: testa att ”ö-hoppa” för en dag. Båttur med tid att snorkla vid fyra olika öar. Höjdpunkten är Emerald Cave på ön Koh Mook. Där du tar dig genom ett virrvarr av tunnlar som har skapats av kalkstenen.
Läs mer om Blue Village Exotic Chada Beach Resort & Spa här

2. Koh Samet, Siambukten

En underbar, lugn ö som är utnämnd till en av Thailands nationalparker. Visa delar är helt orörda och just därför är Koh Samet alldeles särskilt vacker med sina långa, palmklädda stränder. Med god vilja och solskyddsfaktor på näsan vandra man runt den på en dag. Hit reser många thailändare själva på semester.
På Blue Village Exotic Sai Kaew Beach Resort bor barnfamiljerna flott på öns mest välbesökta strand, Diamond Beach. Här finns tre olika poolområden som tillsammans med hotellbyggnaderna breder ut sig på ett lummigt och grönt område.
Barnklubb: Ja. 3-6 år och 7-12 år.
Barnpool: Ja.
Övrigt: Barnens egen juicebar arrangeras flera dagar i veckan.
Läs mer om Blue Village Exotic Sai Kaew Beach Resort här


3. Koh Kradan, Trangprovinsen

Koh Kradan är en liten affisch-liknande ö med kristallklart, turkost hav. På Koh Kradan blir drömmen om paradiset verklighet, stränderna på ön har nämligen den bästa mjuka korallsanden man kan tänka sig.
Hotell The Seven Seas är valet för dig som vill ha en bekväm och totalt avkopplande semester i lugn och ro. Utanför hotellet ligger det ett korallrev så du kan snorkla i princip direkt vid stranden.
Barnpool: Ja
Övrigt: Lugnt och skönt, inget nattliv, här är det slappa och mysa med familjen som gäller.

 

Flyg till Thailand från xx kronor. Läs mer här!

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: