EXPRESSEN.SE
Bron och provinsen blev världskänd genom den klassiska storfilmen "Bron över floden Kwai".

Bron och provinsen blev världskänd genom den klassiska storfilmen "Bron över floden Kwai".

Visa i helskärm
1/1

Upplev Kanchanaburi - ett anonymt Thailand

Kanchanaburi-provinsen strax väster om Bangkok tillhör landets mer anonyma turistmål. Ändå är platsen historiskt viktig sen andra världskriget och världskänd inte minst genom den klassiska storfilmen"Bron över floden Kwai"  från 1957, med skådespelaren Alec Guiness som Överste Nicholson. Och bron är det självklara besöksmålet.

Här är bästa upplevelserna

Den kända bron
Bron över floden Kwai. Originalbron bombades av de allierade under kriget, men en kopia har byggts - till alla turisters glädje. En bit av originalet finns på museum. Promenera över bron och låt de historiska vindarna vina i luften.

Hyr kajak
Paddla på Kwai-floden. Hyr kajak, låt dig skjutsas med bil tillsammans med kajaken några kilometer uppströms, och ägna sen några timmar att i maklig takt paddla ner längs floden. Stanna gärna till på någon av restaurangerna som ligger på pråmar i floden.

Längsta bron i trä
Gör en dagstur till den lilla byn Sangkhlaburi invid Burma-gränsen och promenera på den långa och imponerande träbron som sträcker sig över en sjö från stadens ena till andra sida. Bron är den längsta i sitt slag i Thailand.

INSNÖAD

ELISABETH MONTGOMERY