EXPRESSEN.SE
<span>Man kommer varandra väldigt nära när man reser tillsammans.</span>

Man kommer varandra väldigt nära när man reser tillsammans.

Foto: Bigstock

<span>Realistiska förväntningar är en bra grund för en härligt resa.</span>

Realistiska förväntningar är en bra grund för en härligt resa.

Foto: Evgeny Atamanenko

<span>Bråk om pengar är något av det vanligaste.</span>

Bråk om pengar är något av det vanligaste.

Foto: George Dolgikh

Visa i helskärm
1/1

10 saker ni INTE ska göra på kärleksresan

På resan kan vad som helst hända – underbara saker och inte-så-underbara saker. Med din partner som resekompis finns det några saker att tänka på för att inte riskera onödig påfrestning på ert förhållande.

Amy och Nathan är ett amerikanskt par som har rest mycket ihop och som driver bloggen twodrifters.us. De vet att resandet ofta innebär att man kommer varandra VÄLDIGT nära.

Till och med på det mest paradislika resmålet kan man känna frustration, stress eller oro – men det gäller att hantera sådana känslor och inte låta dem gå ut över relationen och sin älskling.

Här är 10 fel många par gör på kärleksresan, enligt Amy och Nathan:

 

1. Ni spenderar ALL tid ihop

Nej, man behöver verkligen inte spendera 24 timmar om dygnet tillsammans bara för att man är på kärleksresa. Faktum är att det kan vara bra att få en stund på egen hand – varje dag. Även om ni bara är bortresta en vecka. Se det som en chans att sakna varandra!

 

2. Ni förväntar er ständig romantik

Att resa tillsammans kan vara hur fint och romantiskt som helst – men inte hela tiden. Försenade flyg, borttappat baggage, språksvårigheter etc. är typiska saker som kan suga musten ur vilken resenär som helst. Förstör inte hela resan genom att förvänta er perfektion från början till slut.

 

3. Ni glömmer planera in kärleksfulla stunder

Det kanske låter kontraproduktivt, men när vi nu vet att 100 procent av resan inte kommer bli perfekt – planera in några speciella stunder som kan få bli just det: Perfekta! Boka bord på en tjusig restaurang, gå en vandring bara ni två eller bestäm att ni ska se det glittrande Eiffeltornet vid tolvslaget. Det är de här stunderna ni kommer minnas med värme resten av livet.

Njut av de fina små stunderna.

Foto: Thinkstock.

4. Ni bråkar om pengar

Jepp. Ett av de vanligaste ämnena för par att bråka om, likväl hemma som på resan. På långresor kan det vara svårt att undvika, då är det bara att försöka kompromissa så gott det går. Men för den vanliga semestern är ett tips att bestämma i förväg hur mycket ni ska spendera och på vad. Att ha en resbudget behöver inte vara en begränsning – se det mer som ett hjälpmedel.

LÄS OCKSÅ:  Därför är resan det ultimata relationstestet

 

5. Ni är svartsjuka

Detta gäller förstås överallt och hela tiden, men det kan vara värt att tänka på att i andra kulturer ser komplimanger annorlunda ut också. Till exempel är män i södra Europa ofta mer verbala när det gäller uppskattning av kvinnlig skönhet.

Och även om han tittar efter den mörka skönheten på stranden så kom ihåg: Han kom dit med dig och han går därifrån med dig.

Det är er resa – fokusera på varandra och strunta i folk runtomkring er.

 

6. Ni isolerar er

Visst, det är en resa som handlar om er två, men ibland kan det vara nyttigt att vidga vyerna. Om ni är på en weekendresa eller smekmånad kan ni strunta i det här tipset. Men för längre resor kan det vara skönt att umgås med andra människor också, med eller utan din partner. Kanske kan ni hitta ett annat par som vill följa med på vandringen eller restaurangen?

Fokusera på det positiva.

Foto: Alamy

7. Ni fastnar i rutiner

Det här tipset gäller primärt på långresan. Oavsett om ni är hemma eller på resa så är det lätt att hamna i en rutin. Men rutiner kan också bli en röta.

En av de största fördelarna med resandet är ju att det adderar spänning till livet! Kanske är ni på en plats ni aldrig kommer besöka igen – låt då inte rutiner hindra er från att njuta maximalt av spontanitet, romantik och de små sakerna som gör en glad.

LÄS OCKSÅ: Resa med sin partner – bra för relationen

8. Ni klagar oavbrutet

Finns det något jobbigare än ett ressällskap som bara gnäller hela tiden? Tveksamt. Sten i skon, varmt vatten, för kallt eller för hett klimat. Alltid finns det något.

Har du den här vanan är det dags att göra något åt det – för din partners skull! Steg 1 är att vara medveten om problemet, och är du det kan du gå vidare till att försöka ändra beteendet. Så varje gång du vill klaga på något: Hitta något som gör dig glad och tacksam i stället. Det kommer boosta ditt humör lika mycket som din kärastes.

 

9. Ni delar inte på ansvaret

Oavsett resans längd – att dela upp ansvarsområden kan underlätta för er båda. Om en av er är ansvarig för passen så kan den andra boka hotell eller fixa transport. Det blir hälften så mycket att tänka på för bägge – men båda får känna sig delaktiga. Win win situation!

LÄS OCKSÅ: Därför kan resan vara relationens räddning

 

10. Ni väntar er era livs resa

Instagram har inte bara haft en positiv inverkan på världen – det kan också ha gett oss orealistiska förväntningar på verkligheten. Inte minst när det gäller resor.

Alla solnedgångar är inte magiska, all italiensk mat är inte gudomlig och solen skiner inte jämt på någon strand.

Om du försöker hålla förväntningarna på en rimlig nivå, så kommer er parresa att vara helt fantastisk ändå!

 

Källa: twodrifters.us

INSNÖAD

ELISABETH MONTGOMERY