EXPRESSEN.SE
Ta en paus. Njut av silkesmassage, ansiktsbehandling med rent guld eller varför inte en massage med varma lava- och ädelstenar? Testa något nytt - det är du värd!

Ta en paus. Njut av silkesmassage, ansiktsbehandling med rent guld eller varför inte en massage med varma lava- och ädelstenar? Testa något nytt - det är du värd!

Visa i helskärm
1/1

Ta dig tid att njuta

Vill du också må som en prinsessa?
Här är spa-guiden till kungliga behandlingar som återfuktande guldoljor och balsam rikt på silkesproteiner.
Här är de tio bästa spa-hotellen från Ockelbo till Evian-Les-Bains i Frankrike.
Man behöver inte vara en prinsessa för att må som en. Försommarens kungliga bröllopsyra har smittat av sig även på spavärlden.
Överallt hittar man exempel på glamourösa behandlingar med lyxiga material som till exempel silke, guld och ädelstenar.
Det finns även gott om spaanläggningar med olika slags rojalistiska kopplingar. Här är de bästa tipsen för den som vill skämma bort sig kungligt - inför den egna bröllopsdagen, eller varför inte en helt vanlig tisdag, "bara för att"!

1. Kunglig touch

OCKELBO SPA
Var: Ockelbo, nordväst om Gävle i Gästrikland.
Miljö: Hälso-, skönhets- och hudvårdssalong som erbjuder behandlingar för både ansikte, kropp och naglar. Ockelbo spa har till och med en kunglig kur på menyn.
Behandling: Ockelbo Royal. Full kroppskur för både män och kvinnor som vill bli behandlade som en prins eller prinsessa för en dag. Finns i tre varianter (mini, midi, maxi).
I mini ingår ansiktsbehandling med rengöring, peeling, mask, ansiktsmassage, rygg- och nackmassage, skalp-, hand- och fotmassage. Lån av badrock och tofflor samt kaffe/ te och fruktbuffé ingår också.
Effekt: Full omvårdnad på "Daniels mark" som förmedlar känslan av att vem som helst kan nå kunglig nivå, om än här bara inom välmående!
Pris: från 850 kronor/80 minuter.
Webbadress: ockelbospa.se

2. Spa i Vickans eget landskap

LUNDSBRUNNS KURORT
Var: Mellan Skara och Götene i Västergötland.
Miljö: Förutom kronprinsessa och prins är Victoria och Daniel även hertiginna respektive hertig avVästergötland.  Här i "deras eget" landskap ligger denna kurort med 300-årig historia som haft många kungliga besök.
Än idag kan man åka till denna (nu renoverade) kurortsanläggning för att koppla av och ta behandlingar.
Behandling: Mineralbad. Ett varmt bad i gammaldags badkar. Efter badet torkas huden och sprejas med återfuktande kroppsspray.
Effekt: Mineralbadet är avkopplande, berikar kroppen och gör spända muskler mjukare. Huden blir också härligt len.
Pris: 295 kronor/30 minuter.
Webbadress: lundsbrunn.se

3. Spasvit med slottsutsikt

RAISON D'ETRE SPA
Var: Stockholm.
Miljö: Flottaste möjliga. Spats vackra lokaler och bassäng är inhyst i det Burmanska palatset på eleganta Grand Hôtel, där för övrigt många av de prominenta gästerna på prinsess-bröllopet bodde under sitt besök. Ett riktigt lyxigt spa värdigt kungligheter men även öppet för den som inte bor på hotellet.
Behandling: Boka spasviten och njut av att ostört kunna slappna av i ett bubblande bad, bada bastu och få massage - allt med utsikt över det kungliga slottet. I "The Special Treat" ingår även skrubb, hårinpackning, en 60-minuters massage och lättare tilltugg samt juice.
Effekt: Kliv ut med en lyxig känsla både inombords och kroppsligen. Närmare kunglig spafeeling kommer man inte i Sverige. Den som gillar lyx och är beredd att betala för det kommer inte att bli besviken.
Pris: 3 970 kronor/3 timmar.
Webbadress: raisondetrespa.se

4. Kunglig spalyx i fina källarvalv

LUXURU SPA, FIRST HOTEL REISEN
Var: Skeppsbron, Stockholm.
Miljö: I hotellets källarvalv från 1600-talet, med delar av Stockholms gamla stadsmur, ligger detta lilla spa med intim atmosfär. Glöm gurkvatten och melonklyftor, här serveras champagne och choklad till din spabehandling.
Behandling: Royal Wedding Treatment. En lång och lyxig behandling som inleds med en kroppsskrubb och en spirulinainpackning samtidigt som man får en skalpmassage. Därefter ges en helkroppsmassage med heta stenar. Avslutningsvis ges en ansiktsbehandling med färgning av ögonbryn och fransar för den som vill.
Effekt: Efter en så lång och omfattande behandling blir avslappningen total. Räkna med att du behöver ta igen dig efteråt, kanske till och med ta in på hotellet!
Pris: 3 300 kronor/3,5 timme
Webbadress: luxuryspa.se

5. Silkesmassage på jetset-orten

HOTEL SKANSEN
Var: Båstad.
Miljö: Kungabarnen hänger gärna i Båstad på sommaren och har till och med glassar uppkallade efter sig. Mellan tennisstadion och stranden ligger Hotel Skansen, en naturlig samlingspunkt och ett nytt fint kall-badhus som inte får missas.
Behandling: Carita silkmassage. En riktigt vacker massage där kroppen sveps med ett satintyg och sedan masseras med omväxlande mjuka, fasta och vibrerande rörelser. I massagen används ett balsam rikt på silkesproteiner och silkesextrakt, som ger en extra sensuell känsla.
Effekt: Massagen ger både avslappning och energi för kropp och själ, samt gör huden silkeslen.
Pris: 795 kronor/55 minuter.
Webbadress: hotelskansen.se.

6. Fin hy med pärlextrakt

VICTORIA PARK SPA
Var: Kalkbrottet, Malmö.
Miljö: Victoria Park är ett nytt bostadskoncept som liknar ett hotell i servicen men där man äger sin egen lägenhet. Boende har extra förmåner i spat, men det är även öppet för andra.
Behandling: Comfort Zone ansiktsbehandling. Det finns fem att välja på där de olika momenten anpassas efter hudtyp. Tack vare Absolute Pearl-produkterna som innehåller pärlpuder reduceras pigmentfläckar och hyn får en förbättrad hudton och finare lyster.
Effekt: Vid flera behandlingar reduceras hyperpigmenteringar och hyn får en jämn och fin hudton.
Pris: Från 595 kronor/60 minuter.
Webbadress: victoriapark.se/spa.

7. Njut med vin & diamanter

PITE HAVSBAD
Var: Piteå.
Miljö: Stor anläggning med aktiviteter och underhållning för hela familjen, till exempel både äventyrsbad och spa.
Behandling: Da Vino. Lyxig kroppskur där kroppen först packas in i en peelande blandning av druvkärnor och serum av rött vin, därefter ges en helkroppsmassage som utförs med en diamant och en särskild champagnedoftande olja.
Effekt: Huden blir ren och len, samt att spänningar i kroppen frigörs. De annorlunda materialen och dofterna ger ny energi och inspiration.
Pris: 1 195 kronor/105 minuter.
Webbadress: pite-havsbad.se.

8. Guldmassage i trädgården

QUINTA CASA BRANCA
Var: Funchal, Madeira.
Miljö: Elegant och modernt hotell i grön miljö med vacker trädgård. På Phytocéane Centre finns ett mindre spa med gym där man kan träna och ta exklusiva behandlingar.
Behandling: Soin Golden Spa. En lyxig helkroppsbehandling där mineraler och essentiella oljor laddar batterierna på nytt, och där huden lämnas täckt av en gyllene slöja. Hyn exfolieras med extrakt från bland annat passionsfruktsblomman, masseras med olja och smörjs slutligen in med en återfuktande guldolja av olika väldoftande blommor och mineraler.
Effekt: Hyn blir len och fri från döda hudceller, berikas med olja och mineraler och lämnas skimrande och glittrande av den gyllene oljan.
Pris: 760 kronor/70 minuter.
Webbadress: quintacasabranca.pt.

9. I balans med ädelstenar

GRAND ROSE SPA
Var: Kuressaare, på ön Ösel, Estland.
Miljö: Grand Rose har som namnet antyder byggt sitt koncept på rosen. I hotellets spa- och bastuavdelning Rosaarium finns pooler, bastur, saltkammare och möjlighet att ta behandlingar.
Behandling: Grand Rose Ritual. I den här helkroppsbehandlingen ges massage med varma lava- och ädelstenar samt rosenolja, som tillsammans ska ge positiv och balanserande energi till kroppens chakrapunkter.
Effekt: En känsla av harmoni och välmående utlovas för såväl kropp som sinne.
Pris: 693 kronor/80 minuter.
Webbadress: grandrose.ee.

10. Ansiktskur med rent guld

EVIAN ROYAL RESORT
Var: Evian-Les-Bains, Frankrike.
Miljö: Den kungliga hänvisningen i namnet lever kvar sedan början av 1900-talet då staden behövde ett lyxhotell för att inhysa kung Edward VII av England som hade blivit förtjust i Evians läkande vatten. Hotellet blev nyligen utnämnt till Frankrikes första femstjärniga hotell.
Behandling: La Prairie Pure Gold Radiance Treatment. En anti-age-behandling för ansiktet med koncentrerade och vårdande droppar innehållande 24 karats guld. Guldserumet lyfter, ljusar upp och ger ny energi till hyn. I den lyxiga ansiktsbehandlingen ingår också hand-, arm- och fotmassage.
Effekt: Huden ser slätare och yngre ut, samt får en skimrande lyster.
Pris: 1 723 kronor/90 minuter.
Webbadress: evianroyalresort.com.

Text av: Heidi Rovén

INSNÖAD

ELISABETH MONTGOMERY