EXPRESSEN.SE
Totalt kommer tre miljarder svenska kronor spenderas på Super Marios nöjespark. Den ska vara klar innan sommar-OS i Tokyo 2020, rapporterar Daily Times.

Totalt kommer tre miljarder svenska kronor spenderas på Super Marios nöjespark. Den ska vara klar innan sommar-OS i Tokyo 2020, rapporterar Daily Times.

Foto: AP/Shizuo Kambayashi

Universal Studios i Japan har sedan tidigare ett Harry Potter-land.

Universal Studios i Japan har sedan tidigare ett Harry Potter-land.

Foto: Shutterstock

Visa i helskärm
1/1

Super Mario får en egen nöjespark

Nu är det klart – Super Mario får en egen nöjespark, rapporterar Daily Mirror.

Nintendo planerar att bygga den i Japans tredje största stad Osaka.

Tanken är att speljätten ska konkurrera med Disneyland.

Förra året kom en pressrelease om att Nintendo och Universal hade inlett ett samarbete som var tänkt att resultera i Nintendo-inspirerade åkturer i Universals nöjesparker.

Några detaljer om projektet kom inte fram då men det stod bland annat att man hade för avsikt att skapa "spektakulära, dedikerade upplevelser baserade på Nintendos oerhört populära spel, karaktärer och världar”.

Kostnad: tre miljarder

Nu rapporterar Daily Mirror dock att Nintendo planerar att bygga "Super Mario World" i Universal Studios i Osaka, Japan.

Totalt kommer tre miljarder svenska kronor spenderas på nöjesparken och den ska vara klar innan sommar-OS i Tokyo 2020, rapporterar Daily Times.

Några av karaktärerna som kommer dyka upp är Mario, Luigi, Zelda, Donkey Kong och olika Pokémon. Det innebär att du snart kommer kunna uppleva "The legend of Zelda”, ”Super Mario bros” och ”Metroid” på riktigt.

Tanken är också att Nintendo, i och med detta, ska konkurera med Disneyland.

Nintendos spel – inte först

Tidigare temaparker som Universal lyckats med är "The Simpsons", "Harry Potter" och "Shrek". De är också kända för attraktioner och åkturer baserade på filmer som ”Waterworld”, ”Jurassic park” och "Transformers”.

Nintendos spel är också långt ifrån de första som blivit attraktioner på nöjesparker. "World of Warcraft" har en park i kinesiska Changzhou och ”Angry birds” återfinns på nöjesparker världen över.

 

MISSA INTE:

Årets nyheter i Sveriges nöjesparker

Nordens 13 roligaste äventyrsbad

INSNÖAD

ELISABETH MONTGOMERY