EXPRESSEN.SE
Samsonite, S'Cure DLX Spinner.<span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span></span></span><span>Robust väska som sväljer mycket. I locket finns en konstruktion bestående av fickor som går att placera i tre olika höjder.</span>

Samsonite, S'Cure DLX Spinner.Robust väska som sväljer mycket. I locket finns en konstruktion bestående av fickor som går att placera i tre olika höjder.

Foto: Samsonite

Epic, GTO EX Hexacore<br><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br>En blixtsnabb glidare med fyra hjulpar.

Epic, GTO EX Hexacore

En blixtsnabb glidare med fyra hjulpar.

Foto: Epic

Cavalet, Newark<br><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br>Newark flåsar testets tvåa i nacken men når inte riktigt fram då väskorna med fyra hjulpar svarar kvickare och starkare på fältet.

Cavalet, Newark

Newark flåsar testets tvåa i nacken men når inte riktigt fram då väskorna med fyra hjulpar svarar kvickare och starkare på fältet.

Foto: Mikael Latorre

Clas Ohlson, resväska Asaklitt<br><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br>Bästa budgetväskan kommer från Clas Ohlson.

Clas Ohlson, resväska Asaklitt

Bästa budgetväskan kommer från Clas Ohlson.

Foto: Clas Ohlson

Delsey, Belfort<br><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br>Belfort är stöttålig tack vare sitt yttre i polypropylen.

Delsey, Belfort

Belfort är stöttålig tack vare sitt yttre i polypropylen.

Foto: Delsey

American Tourister, Bon Air Spinner<br><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br>Visserligen passar namnet Bon Air Spinner med tanke på väskans låga vikt, men på marken ger inte testväskan samma flygande resultat.

American Tourister, Bon Air Spinner

Visserligen passar namnet Bon Air Spinner med tanke på väskans låga vikt, men på marken ger inte testväskan samma flygande resultat.

Visa i helskärm
1/1

Resväskor med hårt skal – de är bäst i test

Resväskor med hårt skal skyddar innehållet bättre än mjuka väskor. Men de riktigt hårda väskorna spricker också lättare. Vi testar robusta reskamrater och hittar en vinnare med fyra hjulpar som kan vridas 360 grader.

Testföretaget WiseGuide har testat sex hårda resväskor. Vi har mätt och vägt dem utan packning. Vid fälttestet har väskorna packats så att de vägt 20 kilo. De har fått rulla på plant underlag, fin och grov asfalt, över kullersten, på grus och gräs samt på heltäckningsmatta. Bedömningskriterierna har varit kvalitet, kapacitet och användning. Maxbetyget är 5. Samtliga väskor är i mellanstorlek. Alla har TSA-lås.

Samsonite, S’Cure DLX Spinner

Kommentar: Bäst i test

Cirkapris: 2 299 kr

Mått: H69XB48XD25 cm

Vikt: 3,9 kg

Volym: 79 l

Antal hjul: 4X2

Yttre material: Polypropylen

Invändiga funktioner: 2 fickor samt 1 hänggarderob, samtliga löstagbara

Kontaktinfo: 031-83 67 30

 

Omdöme: Robust väska som sväljer mycket. I locket finns en konstruktion bestående av fickor som går att placera i tre olika höjder. Det finns också ett kostymfodral och en integrerad adresslapp på lockets utsida. Kombinationen bred hjulbas och dubbelhjul, gör väskan till en stark dragare. Eftersom den öppnas/stängs med klaffar med så kallat 3-punkts-lås, finns inga dragkedjor som kan krångla. Å andra sidan kräver klaffarna hyfsat starka nypor.

Epic, GTO EX Hexacore

Cirkapris: 1 600 kr

Mått: H64XB44XD27/30 cm (i expanderat läge)

Vikt: 3,7 kg

Volym: 68 l, kan expanderas till 76 l

Antal hjul: 4X2

Yttre material: Polykarbonat

Invändiga funktioner: 3 fickor samt 1 spännremsfunktion i botten

Kontaktinfo: 031-749 24 70

 

Omdöme: En blixtsnabb glidare med fyra hjulpar. Draghandtaget är stadigt med ett gummerat yttermaterial vilket ger ett bekvämt grepp. Tack vare expanderfunktionen sväljer väskan mer än man tror. Invändigt finns en smart spännremsfunktion med vertikala och horisontella remmar som låser fast innehållet. När väskan är lastad tenderar dragkedjan att fastna i den gummerade fodringen runt öppningen.

Cavalet, Newark

Cirkapris: 1 300 kr

Mått: H65XB43XD25,5 cm

Vikt: 4 kg

Volym: 70,4 l

Antal hjul: 4

Yttre material: Polykarbonat

Invändiga funktioner: 4 fickor samt 2 kryss-spännen

Kontaktinfo: 044-603 00

 

Omdöme: Newark flåsar testets tvåa i nacken men når inte riktigt fram då väskorna med fyra hjulpar svarar kvickare och starkare på fältet. Kandidaten från Cavalet rymmer heller inte fullt lika mycket packning som de andra på prispallen. I övrigt är väskan mycket välgjord med fina egenskaper som mycket stadigt teleskophandtag, lättglidande dragkedja samt testets bästa handtag. De senare är behagligt mjuka och gör skillnad när väskan ska lyftas.

Clas Ohlson, resväska Asaklitt

Kommentar: Bästa budgetval

Cirkapris: 800 kr

Mått: H65XB46XD28 cm

Vikt: 3,9 kg

Volym: 80 l

Antal hjul: 4

Yttre material: Polykarbonat

Invändiga funktioner: 1 ficka och en mellanvägg i nät i topplocket samt 2 kryss-spännen

Kontaktinfo: 0247-445 00

 

Omdöme: Bästa budgetväskan kommer från Clas Ohlson. Den är också testets näst rymligaste med sina 80 liter i kapacitet. Handtagen, både ovan och på sidan, är behagliga. Däremot är Asaklitt – i jämförelse med de andra testkandidaterna – inte riktigt lika stark på fältet. Det låsbara teleskophandtaget glappar och dragkedjan tenderar att fastna i gummifodringen som löper runt väskans botten och lock.

Delsey, Belfort

Cirkapris: 1 400 kr

Mått: H65XB48XD28 cm

Vikt: 4,6 kg

Volym: 88 l

Antal hjul: 4

Yttre material: Polypropylen

Invändiga funktioner: 3 fickor samt 1 kryss-spänne i botten med höj- och sänkbar funktion

Kontaktinfo: 08-556 878 70

 

Omdöme: Belfort är stöttålig tack vare sitt yttre i polypropylen. Den är testets rymligaste väska och rullar bra. Väskan har klafflås på tre ställen. Dessa öppnas genom att man trycker på en knapp som går inåt – en konstruktion som utgör risk för att nageln bryts. Minus också för teleskophandtaget som glappar och väskans förhållandevis höga vikt. Samt klaffarnas och bygelhandtagets plastiga känsla.

American Tourister, Bon Air Spinner

Cirkapris: 1 300 kr

Mått: H66XB46XD25,5 cm

Vikt: 3,4 kg

Volym: 53 l

Antal hjul: 4

Yttre material: Polypropylen

Invändiga funktioner: 3 fickor samt 2 kryss-spännen

Kontaktinfo: 031-83 67 30

 

Omdöme: Visserligen passar namnet Bon Air Spinner med tanke på väskans låga vikt, men på marken ger inte testväskan samma flygande resultat. I jämförelse med de andra i startfältet är den bland de svagare på ojämna underlag. Däremot utmärker sig Bon Air Spinner med ett modernt och läckert utseende. Tyvärr är det också designen som drar ned helhetsbetyget. De blanka fälten i skalets mönster repas lätt. Till exempel ger ett riv med naglarna synliga märken.

 

 

TEST AV: Carola Eklundh/WiseGuide

INSNÖAD

ELISABETH MONTGOMERY