EXPRESSEN.SE
<span>Södra Teatern har nyårsspecial.</span>

Södra Teatern har nyårsspecial.

Foto: Claes Helander

<span>Sitt fint på nyårssupé i Kaknästornet.</span>

Sitt fint på nyårssupé i Kaknästornet.

<span>Gondolen är en av Stockholmsrestaurangerna med bäst utsikt.</span>

Gondolen är en av Stockholmsrestaurangerna med bäst utsikt.

<span>Stockholm är en vacker nyårsstad.</span>

Stockholm är en vacker nyårsstad.

Foto: Erkki Alvenmod

Visa i helskärm
1/1

Fira nyår i Stockholm – här är bästa festerna

De bästa fyrverkerierna, den godaste maten, de roligaste festerna och de hetaste klubbarna. Här är ett urval av de bästa ställena i Stockholm att fira nyår på.

 

AV: KRISTER BERNTSSON

Kaknästornet

Högsta punkten för att fira nyår. Firandet pågår från klockan 19 på nyårsafton till 03 på nyårsdagen. Snittar och välkomstdrink, trerättersmeny, champagne vid tolvslaget och vickning med hummer innan det är dags att avrunda. Läs mer

S/S Stockholm

Varför inte fira nyår på Stockholms ström? Strömma arrangerar en nyårskryssning med trerätters och champagne till midnattsfyrverkerierna. Start 19.30 och tillbaka vid kajen klockan 01. Läs mer

Grand Hôtel

Stillmässigt oantastligt sätt att fira nyår är naturligtvis Grand Hôtel som erbjuder en klassisk nyårsmeny med hummer, ankleverterrin och oxfilé. Dessutom får man en finfin utsikt över fyrverkerierna. Mörk kostym eller smoking gäller. Läs mer

Restaurang Himlen

Bästa söderutsikten finns på Restaurang Himlen i gamla skatteskrapan på Götgatan. Här kan du avnjuta en femrätters nyårsmeny på 104 meters höjd och dessutom få en spektakulär utsikt över Stockholm på nyårsnatten. Läs mer

Gondolen

Trots alla byggarbeten vid Slussen är Gondolen fortfarande ett av Stockholms bästa ställen att avnjuta nyårssupé på. Utsikten är helt oslagbar. Femrätters med grillad hummer, hjorttartar, kalvfilé, roquefortost och chokladtarte. Läs mer

LÄS OCKSÅ: Nyår – här är bästa firandena i Sverige

Det finns flera bra ställen för att se fyrverkerierna vid tolvslaget.

Foto: Tommy Pedersen

Bästa fyrverkeriplatserna

Stockholm är en utmärkt stad att beskåda nyårsfyrverkerier på. Oavsett var du är i staden så finns det en utkiksplats i närheten:

Skansen

Utan tvekan Sveriges mesta nyårsfirande sker på Skansen. Här ser du Malena Ehrnman läsa Nyårsklockorna och har en av de absolut bästa platserna att uppleva nyårsfyrverkerierna på.

Strandvägen

Här kan du frottera dig med de festklädda östermalmarna och uppleva hipstersöders fyrverkerier på lagom avstånd.

Västerbron

Här samlas tusentals människor från Kungsholmen och Söder för en spektakulär vy över nyårsstockholm.

Skinnarviksberget

Klassisk södermark att fira in tolvslaget på.

Fåfängan

Det kan vara lite vanskligt att ta sig upp på Fåfängan, men väl där har du total överblick över Stockholms nyårsfyrverkerier.

LÄS OCKSÅ: Världens 12 bästa nyårsstäder

 

Festerna

Stockholmarna vet hur man festar och nyårsnatten är inget undantag för dig som gillar klubbliv.

Stureplansgruppens nyårsfester: En magnet för alla festsugna. Här dras festerna i gång på Ambassadeur, Berns, Hell's Kitchen, Le Bon Palais, Sturecompagniet, Spy Bar och The White Room/Magenta.

Nalen: Burlesk- och kabaréklubben Fröken Frauke Presenterar bjuder in till vintage-inspirerad maskeradbal med storslagen show, dans på tre dansgolv, livejazz och stumfilmer ackompanjerade av livepianist.

Debaser Strand: Dansa in det nya året på FRESH i sann 90-talsanda. Kvällens dj-lineup bjuder på riktigt röj med härliga nostalgi-hits, throwback-låtar och "Prince of Bel Air"-känsla samt hemliga uppträdanden.

Södra Teatern: I Södra Bar blir det hip hop av högsta klass och dansgolvet på Mosebacke Etablissement dansar efter DJ Johan Netz discoljudande pipa.

LÄS OCKSÅ: Fira jul och nyår på mysiga slott och herrgårdar

INSNÖAD

ELISABETH MONTGOMERY