EXPRESSEN.SE
<span>Samtidigt som Donald Trump tävlar om presidentposten i USA bygger han ett nytt lyxhotell i Washington DC. Bläddra vidare för att se fler bilder.<br></span>

Samtidigt som Donald Trump tävlar om presidentposten i USA bygger han ett nytt lyxhotell i Washington DC. Bläddra vidare för att se fler bilder.

Foto: Rick Friedman
<span>Lyxhotellet byggs på samma gata som Vita huset – Pannsylvania Avenue.</span>

Lyxhotellet byggs på samma gata som Vita huset – Pannsylvania Avenue.

Foto: Oleg Albinsky
<span>Hotellet, som ligger i ett gammalt posthus, öppnar i september – två månader innan valet. </span>

Hotellet, som ligger i ett gammalt posthus, öppnar i september – två månader innan valet.

Foto: Facebook/trumpwashingtondc
<span>Och i sann Trump-anda blir det lyxigt värre. Alla rum har kristallampor, träpanel, stora fönster och en takhöjd på nära fem meter.</span>

Och i sann Trump-anda blir det lyxigt värre. Alla rum har kristallampor, träpanel, stora fönster och en takhöjd på nära fem meter.

Foto: Facebook/trumpwashingtondc
<span>Färgskalan går i blått, rött och guld.</span>

Färgskalan går i blått, rött och guld.

Foto: Facebook/trumpwashingtondc
<span>Den största lyxsviten är givetvis uppkallad efter Donald Trump själv, och är åtta gånger större än presidentens berömda Oval Office i Vita huset.</span>

Den största lyxsviten är givetvis uppkallad efter Donald Trump själv, och är åtta gånger större än presidentens berömda Oval Office i Vita huset.

Foto: Facebook/trumpwashingtondc
Visa i helskärm
1/1

Trump flyttar till DC – oavsett hur valet går

Vita huset, USA:s presidentbostad, ligger på Pennsylvania Avenue i Washington DC.

Hur det än går i höstens val flyttar Donald Trump snart in på samma adress.

Och det blir lyxigt värre.

Presidentkandidaten Donald Trump har redan fler gånger skojat kring det faktum att hans nya lyxhotell byggs på samma gata som Vita huset.

Vilket medför att Trump så att säga är på väg till Pennsylvania Avenue hur det än går i höstens presidentval.

Det är ett gammalt posthus från 1800-talet, bara några kvarter från Vita huset, som rustats upp och byggts om för motsvarande 1,7 miljarder svenska kronor.

Trump International Hotel i DC

Det nya Trump International Hotel, som ska öppna i september, kommer bland annat att rymma vad som blir Washingtons största hotellsvit. Lyxsviten som blir på 585 kvadratmeter är givetvis uppkallad efter ägaren själv och är åtta gånger större än presidentens berömda Oval Office i Vita huset.

Totalt får hotellet 263 rum och sviter spridda på nio våningar. Alla rum har kristallampor, träpanel, stora fönster och en takhöjd på nära fem meter. Färgskalan går i blått, rött och guld.

I en tillbyggnad ligger The Presidential Ballroom, en sal om 1 226 kvadratmeter som är tänkt för allehanda flotta galor och konferenser.

Lyxhotell i New York

Det femstjärniga hotellet har förstås även ett antal restauranger och barer samt spa och gym. Här fins även ett bibliotek uppkallat efter Abraham Lincoln.

Sedan tidigare äger Trump lyxhotell i bland annat New York, Las Vegas och på Hawaii.

När USA:s nästa president svärs in i januari nästa år kommer dennes bilväg till ceremonin i Vita huset att löpa förbi Trumps nya hotell.

Källa: dailymail.co.uk

 

Här kan du se ett klipp på hotellet:

 

LÄS MER:

Kika in i Trumps privatplan – en orgie i vräkighet

Fotoförbudet i Vita huset hävs – fritt fram för selfies

INSNÖAD

ELISABETH MONTGOMERY