EXPRESSEN.SE
Tjusiga Grand Hotel i Gävle.

Tjusiga Grand Hotel i Gävle.

<span>Lyxigt badrum på Dorsia hotell i Göteborg</span>

Lyxigt badrum på Dorsia hotell i Göteborg

<span>Poolen på Avalon hotell.</span>

Poolen på Avalon hotell.

<span>Baren på Grand Hotel i Stockholm.</span>

Baren på Grand Hotel i Stockholm.

<span>Takpool på Clarion Hotell Arlanda.</span>

Takpool på Clarion Hotell Arlanda.

Visa i helskärm
1/1

Gästerna säger sitt: Sveriges bästa hotell

Åsikterna är många om vad som gör en hotellvistelse perfekt.

Här är Sveriges 10 bästa hotell 2015, baserat på hotellgästernas omdömen.

Vad utmärker ett bra hotell? Stor frukostbuffé eller full rumsservice? Breda sängar med manglade lakan? Badkar och frottémorgonrockar? Och ska hotellet ligga mitt i storstan eller en bit ut på landet?

Trivago.se har utsett Sveriges 10 bästa hotell 2015, baserat på hotellgästernas omdömen.

Bästa hotellen enligt kunder

I listan återfinns såväl anrika förstklassiga lyxhotell, som medvetet småskaliga boutiquehotell. Och förutom lyxig finess har de 10 hotellen ytterligare en sak gemensamt: de har alla fått årets mest positiva omdömen av tidigare gäster. Ta en titt på kartan över Sverige och bli inspirerad inför din nästa resa i Sverige.

 

LÄS OCKSÅ: Sveriges bästa hotell – när gästerna får säga sitt

Upper Houses pool.

1. Upper House

Femstjärniga Upper House är som taget ur New York, men ligger i Göteborgs stolthet Gothia Towers. Småskaligt exklusivt i nordisk harmoni med milsvid utsikt över staden, är bara några element som utmärker detta hotell. Missa inte ett besök i hotellets Spa eller ett dopp i takpoolen på nittonde våningen, med glasgolv…

Dorsia hotellrum.

2. Dorsia Hotel & Restaurant

Att stiga in på Dorsia boutiquehotell på Trädgårdsgatan 6 i Göteborg är som att förflyttas en bit i tiden, in i en vacker dekadent värld med inredningsstil inspirerad av la Belle Epoque. Hotellet slog upp portarna 2012 och blev snabbt populärt. Med en restaurang för finsmakare och en härlig takterrass, lämnar detta hotell inte mycket till övers att önska.

Avalon hotellrum.

3. Avalon Hotel

Avalon Hotel, drömmen för designälskaren som vill bo komfortabelt utan att bli uttråkad. Mitt i centrala Göteborg bor hotellgäster i sviter eller i rum med öppen badrumslösning, och sover gott på personligt utvald kudde från bäddmenyn. Avalon har takpool med glasgolv, så gästerna kan ta ett dopp och vinka till förbipasserande nere på Kungsportsplatsen.

Baren på Hotell Rival.

Foto: Fredrik Rollman

4. Hotel Rival

Manglade egyptiska bomullslakan och kuddmeny är en självklarhet på detta klassiska boutiquehotell som sedan 2003 huserar på Mariatorget i Stockholm. Benny Andersson med personal strävar efter att ge hotellets gäster ett varmt och personligt bemötande. Dessutom serveras frukost dygnet runt.

Rum på Mäster Johan.

5. Hotell Mäster Johan

I hjärtat av Malmö ligger Hotell Mäster Johan, och lika hjärtligt som hotellets placering vid Lilla Torg, är dess service som fokuserar på personlighet och omtanke. Komfortabelt och inrett i en klassisk stil med krut på detaljerna, passar hotellet lika bra för affärsresan som den privata.

Nääs fabriker.

6. Nääs Fabriker

Vackert beläget intill sjön Sävelången, ligger Nääs Fabriker i Tollered, inhyst i ett gammalt bomullsspinneri från 1800-talet. Tack vare sin historia är hotellmiljön unik i sitt slag och erbjuder bland annat rum med över fem meters takhöjd och takterrass med utsikt över sjön.

Grand Hotel, Stockholm.

7. Grand Hôtel Stockholm

Rikt på tradition och historia är det 130 år gamla Grand Hôtel Stockholm, som fortsätter sin resa som ett av världens främsta hotell. Imponerande sviter med spektakulära vyer över staden, och service av absolut världsklass, är att förvänta sig som gäst här.

Elite Grand Hotel, Gävle.

Foto: Photographer: Sandra Birgersdott

8. Elite Grand Hotel Gävle

Den anrika fastigheten från 1901, mitt i centrala Gävle, inhyste förr det anrika Grand Hotel. Efter 70 år av annan verksamhet i fastigheten, är det i dag nyrestaurerat och Elite Grand Hotel har slagit upp portarna till ett ståtligt fyrstjärnigt hotell med vackra historiska detaljer och toppservice.

Bo på Arlanda.

9. Clarion Hotel Arlanda Airport

Den uppenbara närheten till Arlanda flygplats och dess rörelse omkring, inspirerade arkitekturen i detta hotell som andas kreativitet och exklusivitet. Hotellet är en förstklassig internationell mötesplats, som dessutom erbjuder speciellt utformade rum med extra omtanke för fyrbenta familjemedlemmar.

Fin utsikt från Hotel J.

10. Hotel J

På Hotel J bor gäster precis vid vattenbrynet i Nacka Strand, med enastående utsikt över Kungliga Djurgården och huvudstadens hamninlopp. Hotellet som är inrett i klassisk Newportstil bjuder sina gäster på tidlös lyx och genuin hemtrevnad.

 

Källa: Trivago

 

 

LÄS OCKSÅ:

ELISABETH MONTGOMERY